Folk sitter langs langbord og prater

Til VM for å lære

Ordførerne fra tre kommuner i Troms har vært på VM i rallycross for å se og lære hvordan regionen kan bruke motorsportfestivalen “Norges råeste bakkeløp” til å bygge omdømme, styrke lokalpatriotismen og øke omsetningen for næringslivet.

– Det vi har sett her i Trøndelag er at det er et enormt potensiale i et slikt arrangement, slår Målselvordfører Nils Ole Foshaug fast.

– Som vertskommuner må vi være positive, gjøre de riktige tingene og gi arrangørene gode og forutsigbare rammebetingelser. Samarbeid er det viktigste stikkordet, og må gå på tvers av kultur, idrett, næringsliv og offentlig administrasjon, utdyper han.

– Norges råeste bakkeløp har etablert seg som et av de største sportsarrangementene i landsdelen. Som ordførere må vi legge til rette for at regionen som sådan får godt utbytte og fin underholdning ut av motorsportfestivalen, legger Foshaugs ordførerkollegaer, Geir-Inge Sivertsen og Toralf Heimdal, fra Lenvik og Bardu til.
 
Sammen med folk fra motorsportfestivalen “Norges råeste bakkeløp”, hadde de tre ordførerne og representanter fra kommuneadministrasjonene møter med bl.a. arrangørene av rallycross-VM på Lånke, VM-teamet til Petter Solberg, Norges bilsportforbund og flere andre sentrale bidragsytere. Hovedtema for alle møtene var: Hva har dere gjort for å bli gode, og hva tror dere “Norges råeste bakkeløp” bør gjøre for å bli enda bedre, både sportslig og som katalysator for utvikling av kultur og næring?

– Vi har sugd til oss kunnskap, gode tips og har knyttet kontakter med mulige sponsorer og andre som kan være med å løfte oss til neste arrangementsmessige nivå. Publikum vil se forbedringene allerede under årets arrangement 18. til 21. juli, sier leder for arrangørstaben, Jan Helge Nilssen.

Han er spesielt takknemlig for at VM-arrangørene på Lånke inviterte dem til å følge VM-sirkuset på nært hold. – De har vært åpne om muligheter og utfordringer og har satt oss i kontakt med viktige personer. Trøndersk imøtekommenhet og gjestfrihet av beste sort, skryter Nilssen.

Norges råeste bakkeløp har på få år utviklet seg fra et lite lokalt bakkeløp til en firedagers motorsportfestival med arrangementer i tre kommuner. Arrangørene har tidligere flagget at bl.a. publikumsmagnetene Petter Solberg og sønnen Oliver (17) stiller til start i år.
_______________________________

Bildetekster: Se filnavn

Alle fotos: Norges råeste bakkeløp

_______________________________

Priv til red:

For mer informasjon om Norges råeste bakkeløp:

Primus motor: Jan Helge Nilssen, mobil: 906 12 421, mail: jhn@bakkelop.no

Presseansvarlig: Roy Hovdan, Hovdan.Com AS, mobil: 908 60 804, mail: rhovdan@hovdan.com

0