Dragrace

Rå, rask og røyklagt fartsfest!

Tjuende juli møtes mange av Nord-Norges heftigste muskelbiler til dyst i Målselv. De skal bl..a. måle krefter med hverandre i et spektakulært “Street legal dragrace”. En av bilene som er påmeldt gjør 0-100 km/t på… hold deg fast  …under ett sekund!

Tre timer med heftig dragracing

Arrangørene garanterer et intensivt tretimers drag-show med motorvræl, rykende dekk og hinsides akselerasjon. Kanskje nordlendingene også blir utfordret av en og annen søring eller svenske?

Vær tidlig ute

– Vi kjører dragene på innkjørselen til Målselv Fjellandsby. For gatebiler blir draget på 201 meter. Mens de reindyrka dragracerne må nøye seg med 120 meters bane, forklarer Per-Aage Nygård fra arrangørstaben til KNA Troms. Han ber publikum møte opp minst en halv time før starten klokken 19.00. Arrangementet er en del av motorsportfestivalen som dagen etter avsluttes med Norges Råeste Bakkeløp i fjellandsbyen.

– Etter en lang vinter og en værmessig trist vår og forsommer, er det mange her nord som er skikkelig sugne på å få kjørt et løp.

Alle kan starte

– Om du har en rask gatebil, har vi garantert en klasse som passer for deg. Om bilen din er mindre rask, har vi også rene idealtid-klasser, der vinneren er den som kjører nærmest sin idealtid, og ikke den som er raskest, forteller Nygård. Gamle amerikanere og hot rods oppfordres spesielt til å stille i en egen klasse.

– Vi kjører ekte hot rod-stil på arrangementet, med flagg-start, avslutter Per-Aage Nygård.

Slik får du tak i billetter

Billetter til arrangementet kan enten forhåndskjøpes på nettet (https://norgesraaestebakkelop.ticketco.events/no/nb/e/norges_raaeste_bakkeloep_2018), eller ved inngangen. Prisen er 100 kroner pr snute, og barn under 12 år, i følge med voksne, slipper gratis inn.
_______________________________

Bildetekst:

Det blir heftig oppgjør mellom noen av landets raskeste gatebiler og dragstere i Målselv Fjellandsby 20. juli.

Alle fotos: (oppgitt i filnavn)

_______________________________

Priv til red:

For mer info om drag-racet:

Per-Aage Nygaard,  907 67 533 | peraage.dragrace@gmail.com

For mer informasjon om Norges Råeste Bakkeløp:

Primus motor: Jan Helge Nilssen, mobil: 906 12 421, mail: jhn@bakkelop.no

Speaker: Per Christian Håveødegård, 976 56 885, mail: pc@bakkelop.no

Presseansvarlig: Roy Hovdan, Hovdan.Com AS, mobil: 908 60 804, mail: rhovdan@hovdan.com

0