Oliver Solberg med hjelm

Nå kan Oliver kjempe mot pappa Petter Solberg i bakkeløpet!

I dag (28. juni 2018) ble det tillatt for Oliver Solberg og andre 16-åringer å konkurrere også i bakkeløp og drifting. Det er fordi Vegdirektoratet har gitt dispensasjon fra gjeldende forskrift i de to motorsportgrenene.

– Ja, nå er alle formelle hindringer for at Oliver Solberg skal konkurrere i samme løp som faren sin i Norges Råeste Bakkeløp (NRB) i juli, ryddet av veien. Det kan bli et spennende avslutningsløp i Målselv fjellandsby, sier en fornøyd Jan Helge Nilssen. Han er primus motor for motorsportfestivalen i Troms, og mener at publikum gjerne vil se et slikt familiært oppgjør.

Tror flere unge førere vil melde seg på NRB

– Men dette gjelder ikke bare Oliver. Vi har hatt flere henvendelser fra unge førere som har hatt lyst å melde seg på, men som ikke har kunnet gjøre det før dispensasjonen kom i dag, presiserer Nilssen.

Det har lenge vært klart at både Petter og sønnen Oliver skulle kjøre noen av løpene under motorsportfestivalen 18. til 21. juli. Men først i dag ble det klart at Oliver, og andre 16-åringer, kan delta i bakkeløp og drifting.

Hittil har det vært klart at Oliver skal kjøre Norges Råeste Bilcrossløp” på Bardu Motorsportsenter torsdag 19. juli. Og det blir spektakulært nok. Bilcross har hatt  dispensasjon for unge førere i mange år.

Men i og med dispensasjonene i dag ble utvidet til også å gjelde bakkeløp og drifting, kan Oliver også melde seg på som konkurrent til den mer meritterte rally- og rallycross- verdensmesteren Petter Solberg. De to kan knive med hverandre og andre påmeldte om å bli raskest opp norges mest spektakulære bakkeløps-bane. De kan også utfordre banerekorden som bror og onkel Henning satte i fjor.

Bilsportforbundet gleder seg også over dispensasjonen

Også generalsekretæren i Norges Bilsportforbund (NBF), Hallgeir Raknerud, smiler fra øre til øre i dag.

– Jo, vi er veldig glad for at unge førere fra og med i dag kan kjøre bakkeløp og drifting. Det er viktig for rekruttering og deltakelse i sporten og grenene. Og det er viktig å ha like regler for deltakelse i hele motorsporten, ikke bare deler av den, oppsummerer Raknerud.  Organisasjonen han leder har jobbet en tid for å få gjennom dagens vedtak.
_______________________________

Bildetekst:

Motorsporttalentet Oliver Solberg (17) er av av mange unge som nå kan konkurrere i bakkeløp og drifting selv om de ikke har sertifikat og er under 18 år. I juli skal han og faren, Petter Solberg, konkurrere under motorsportfestivalen i Troms.

Alle fotos: Team Oliver Solberg

_______________________________

Priv til red:

For mer informasjon om Norges råeste bakkeløp:

Primus motor: Jan Helge Nilssen, mobil: 906 12 421, mail: jhn@bakkelop.no

Speaker: Per Christian Håveødegård, 976 56 885, mail: pc@bakkelop.no

Presseansvarlig: Roy Hovdan, Hovdan.Com AS, mobil: 908 60 804, mail: rhovdan@hovdan.com

0